500 g | ančiukų filė su oda iš Lapino puota |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
2-3vnt | batatų |
šiek tiek | purškiamo alyvuogių aliejaus |
Padažui: | |
1 | svogūno |
250 ml | raudonojo vyno |
10 g | juodojo šokolado |
10 g | sviesto |
1 žiupsnelio | prieskonių karštam vynui |
šiek tiek druskos | druskos |
šiek tiek | šviežiai maltų juodųjų pipirų |
1. Skersai įpjauname ančiuko filė odą. Kepame sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių po 3-4min. Vėliau mėsą pabarstome prieskoniais, įvyniojame į foliją ir dedame kepti į 200 laip. įkaitintą orkaitę (odele į viršų) apie 15min.
2. Batatus nuplauname ir supjaustome lazdelėmis. Pabarstome prieskoniais ir apipurškiame alyvuogių aliejumi. Išdeliojame ant kepimo skardos užklotos kepimo popieriumi ir kepame iki 200 laip. įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
3. Gaminame padažą: keptuvėje ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus (kol suminkštės), supilkite vyną ir prieskonius, dar kiek pakaitinę sudėkite šokoladą ir sviestą ir palaukite kol ištirps. Gautą masę pertrinkite per sietelį. Gautu padažu gausiai apliekite griežinėliais supjaustytą mėsą.
4. Gražiai patiekite ir skanaukite :)
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.