1 vnt. | Lapino puota šviežio ančiuko |
40 g | tarkuotų česnakų |
20 g | druskos |
20 g | cukraus |
1 l | obuolių sulčių |
500 g | mažųjų bulvyčių |
1 vnt. | morkos |
200 g | mažųjų smidrų |
žiupsnelis | druskos daržovėms pabarstyti |
70 g | spanguolių uogienės |
Ančiuką įtriname česnakais, druska ir cukrumi. Paliekame šaldytuve per naktį arba mažiausiai 3 – 4 valandoms pasimarinuoti. Prieš kepant išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje apie 1 valandą laiko. Į kepimo skardą supilame natūralias obuolių sultis, įdedame ančiuką, uždengiame folija ir kepame 180 C laipsnių orkaitėje 45 minutes. Išėmę nuimame foliją, apverčiame, pakeliame temperatūrą iki 200 C ir kartu su nuplautomis, aliejumi ir druska bei pipirais apibarstytomis daržovėmis kepame dar 45 minutes. Serviruojame su spanguolių uogiene.
Už receptą dėkojame Monika Oliv!