Visus prieskonius sumaišome su sviestu ir įtriname kulšeles. Paliekame valandai pasimarinuoti. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, dedame kepti kulšeles 30 min. Tuomet kaitrą mažiname iki 150-160 laipsnių ir kepame apie 1-1,5 val. Kartas nuo karto kulšeles apšlakstome riebalais nuo kepančios mėsos.
Skardinė baltų pupelių
Nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
100 gr sviesto
Pusės citrinos sulčių
Druskos ir pipirų
Šiek tiek šviežio rozmarino
Šaukšto aliejaus kepimui
Į keptuvę pilame aliejų, dedame smulkintą svogūną, česnaką ir rozmariną. Kepiname 3 minutes, pupeles nupilame, perplauname vandeniu ir pilame į ketuvę, kepiname iki 5 minučių. Išjungiam kaitrą, dedame sviestą. Viską maišome kol ištirpsta sviestas. Viską pilame i smulkintuvą, dedame druską ir pipirus, citrinos sultis, susmulkiname iki vientisos masės.
Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, įkaitinam ir dedam daržoves, kepam 3 minutes, tuomet dedame skiltelę smulkinto česnako, druskos, pipirų ir dar pakepam 2 minutes.
Už receptą dėkojame Gaminu sau.