Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Aluje marinuoti ančių petukai, iškepti obuolių patale
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų petukai
250 ml. Vanduo
4 vnt. Džiovinti pipirai
25 g. Druska
25 g. Rudasis Cukrus
2 skiltelės Česnakas
10 g. Imbieras
1/2 v.š. Juodieji pipirų žirniukai
1/4 v.š. Baltieji pipirų žirniukai
1/2 v.š. Maltas cinamonas
2 vnt. Anyžiai
1 vnt. Lauro lapas
1/2 v.š. Kuminų sėklų
1/4 v.š. Krapų sėklos
2 vnt. Kardamonai
1/4 a.š. Gvazdikėliai
250 ml. Tamsus alus
1/2 kg. Obuoliai
2 v.š. Medus
1 v.š. Ištirpintas sviestas

Aluje marinuoti ančių petukai, iškepti obuolių patale

60 min.
2 porcijos
Gaminimas
1. Kavamale arba grūstuve sutrinkite juodųjų pipirų, baltųjų pipirų žirniukus, anyžius, kumino sėklas, krapų sėklas, gvazdikėlius ir kardamonų sėklas.
2. Į prikaistuvį supilkite sutrintus prieskonius, vandenį, alų, druską, cukrų, čili pipirus, susmulkintas česnako skilteles, susmulkintą imbierą, sulaužytą lauro lapą, cinamoną, išmaišykite ir užvirkite. Virkite 15-20 minučių, prikaistuvį uždengę dangčiu. Atvėsinkite marinatą iki kambario temperatūros.
3. Užpilkite ančiukių petukus marinatu, kad apsemtų ir palikite 24 valandoms marinuotis.
4.Obuolius, išėmę sėklas,supjaustykite ketvirčiais. Sumaišykite su medumi ir tirpintu sviestu. Sudėkite į kepimo formą. Pas obuolius sudėkite itin gerai nusausintus ir nuvalytus petukus. Uždenkite kepimo indą folija ir kepkite iki 150 C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
5. Nuimkite foliją. Kepkite 30 minučių, apverskite petukus ir kepkite dar 30 minučių. Skanaus!
Dėkojame MUKATANAS už receptą!
Atgal į receptų sąrašą