- Atskirai išvirkite perlines kruopas.
- Iš antienos rinkinio išvirkite sultinį. Vandens turėtų būti tiek, kad apsemtų kaulus. Pirmą kartą užvirus, vandenį nupilkite, antieną nuplaukite, pilkite vandens, pasūdykite ir statykite virti. Virkite kol mėsa nuo kaulų lengvai atšoks.
- Morką sutarkuokite, svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite.
- Agurkus supjaustykite kubeliais.
- Bulves nuskuskite ir susmulkinkite.
- Sultiniui išvirus antieną ištraukite ir susmulkinę mėsą bei pašalinę odą grąžinkite ją atgal į puodą.
- Į sultinį sudėkite bulves, perlines kruopas, antieną ir statykite ant viryklės.
- Bulvėms suminkštėjus dėkite kepintas morkas ir agurkus.
- Virkite apie 10 min. Ragaukite ir gardinkite pipirais, druska pagal poreikį. Pabarstykite kapotomis petražolėmis ir valgykite pagardinę grietine. Skanaus!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!