500 g | Lapino puotos antienos krūtinėlės su oda |
žiupsnelis | Druskos ir pipirų |
Pitos | |
pagal poreikį | Rucolos |
keletos | Pomidoriukų |
2 vnt. | Agurkų |
pagal poreikį | Alyvuogių |
Naminio česnakinio padažo: | |
natūralus jogurtas | |
majonezas | |
skiltelė | česnako |
šiek tiek | citrinos sulčių |
šiek tiek | žolelių |
Pirmiausia paruošiame krūtinėlę: nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu, tuomet įpjauname odelę įstrižai keletą kartų ir įmasažuojame pasirinktais prieskoniais. Jeigu renkamės variantą be prieskonių, tokiu atveju tik įpjauname odelę. Kepame antienos krūtinėlę kepsninėje nuolat vartant iš abiejų pusių apie 20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų norimo rezultato - pilnai iškeptos mėsytės ar vidutiniškai. Mano variantas tinka pilnai iškeptai. Tuo pat metu keletą minučių pašildome ir pitos duoneles. Iškeptą krūtinėlę supjaustome norimais gabalėliais ar juostelemis ir tik tuomet padruskiname ir papipiriname. Šiltą pitos duonelę perpjauname ir patepame naminiu česnakiniu padažu. Į vidų galime dėti viską ką mėgstame, šiuo atveju: rucolą, alyvuoges, pomidorai, agurkai ir žinoma mūsų iškeptą antieną. Pagaliau mūsų vakarienė paruošta - SKANAUS!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Olive and brie