Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Pita su grilyje kepta antienos krūtinėle
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos krūtinėlės su oda
žiupsnelis Druskos ir pipirų
Pitos
pagal poreikį Rucolos
keletos Pomidoriukų
2 vnt. Agurkų
pagal poreikį Alyvuogių
Naminio česnakinio padažo:
natūralus jogurtas
majonezas
skiltelė česnako
šiek tiek citrinos sulčių
šiek tiek žolelių

Pita su grilyje kepta antienos krūtinėle

30 min.
2 asmenims
Gaminimas

Pirmiausia paruošiame krūtinėlę: nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu, tuomet įpjauname odelę įstrižai keletą kartų ir įmasažuojame pasirinktais prieskoniais. Jeigu renkamės variantą be prieskonių, tokiu atveju tik įpjauname odelę. Kepame antienos krūtinėlę kepsninėje nuolat vartant iš abiejų pusių apie 20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų norimo rezultato - pilnai iškeptos mėsytės ar vidutiniškai. Mano variantas tinka pilnai iškeptai. Tuo pat metu keletą minučių pašildome ir pitos duoneles. Iškeptą krūtinėlę supjaustome norimais gabalėliais ar juostelemis ir tik tuomet padruskiname ir papipiriname. Šiltą pitos duonelę perpjauname ir patepame naminiu česnakiniu padažu. Į vidų galime dėti viską ką mėgstame, šiuo atveju: rucolą, alyvuoges, pomidorai, agurkai ir žinoma mūsų iškeptą antieną. Pagaliau mūsų vakarienė paruošta - SKANAUS!  

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Olive and brie

Atgal į receptų sąrašą