500 g | Lapino puotos šviežios antienos file |
norimų | salotų (labai tinka Romaninės salotos, galima naudoti Iceberg salotas; skanu ir su paprastomis lapinėmis salotomis, tačiau tuomet dėl traškumo dar reikėtų įdėti špinatų ar sultenės) |
1 | Agurko |
1/2 | Raudonojo svogūno |
1/2 | Avokado |
1 | mandarino |
pusės | persimono |
pusės | mango |
žiupsnelis | Sezamų sėklų |
Padažui: | |
1 v.š. | alyvuogių aliejaus |
1-1,5 a.š. | medaus (geriausia skysto) |
1-2 skilteių | česnako (galima ir nedėti, jeigu nemėgstate) |
ant šaukštelio galo | Imbiero miltelių |
1-1,5 v.š. | sojos padažo (nesirinkite labai sūraus) |
Padažui visus ingredientus sumaišyti ir palikti pastovėti. Salotas, daržoves ir vaisius susipjaustome ir sudedame į dubenį.
Ruošiame antienos krūtinėlę - nusausiname, dedame į šaltą keptuvę odele į apačia (padruskuoju ir įpjaunu odelę) ir kepu 5-6 minutes ant vidutinės ugnies, tuomet apverčiu ir kepu 3-4 minutes (riebalus, kurie išteka kepant ant odelės, išsemiu iš keptuvės, palieku vos vos). Uždengiu dangtį ir kepu ant vidutinės ugnies dar ~5 min. Iškepusiai leidžiu “pailsėti” 10 min., kad liktų sultinga. Supjaustau maždaug 1 - 1,5 cm storio gabalėliais.
Už receptą dėkojame Spalvotai lėkštei.