Kovo 18 d. savo idėjomis ir patirtimi dalijosi tarptautinių konkursų dalyviai ir patyrę virtuvės šefai. Šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis ir supažindino su neatrastais skoniais.
Baltijos jūros regiono virtuvė stebina ne tik žuvies patiekalų įvairove, bet ir gardžiais paukštienos bei mėsos patiekalais. Būtent tokią ją belaukdami šiltojo sezono pristatė Lietuvos virtuvės šefai kartu su meistru iš Latvijos. Svečiams pasitikti „Friedricho pasažas“ virėjai Brigita Barisienė ir Andrej Alimov pasiūlė vieno kąsnio užkandėles: duonelę su kietaisiais kviečiais, pagardintą burokėlių ir avinžirnių užtepu su rūkyta skumbre.
Marinuotą antienos filė su medaus, sviesto ir burokėlių acto glazūra, gardintą gelteklės ir pastarnokų kremu, su kiaulių odelių meduje karamelizuotų moliūgų sėklų pabarstuku, puoštą ridikėliais pristatė B. Anužis. E. Ponomarjovas gamino jautienos steiką su rozmarinu, svogūnų ir morkų piurė, bulvėmis, skanino raudono vyno padažu, puošė žolelėmis.
D. Piščikas ir T. Danilevičius paruošė jogurtinę sūrio „panna cotta“ su šaltalankių ir slyvų „confit“, patiekiamą su avižinių dribsnių ir riešutų biskvitu, pistacijų traškučiu, špinatų trupinukais ir spanguolių morengais. Algirdas Matačiūnas, restorano „Brasserie Avenue“ virtuvės šefas, užkandžiui pasiūlė matjes silkę su kąstiniu ir skandinaviška strimėle su morkų „žiedais“ ir svogūnų tyre.
Desertą su vaniliniu rikotos kremu, akacijų medaus padažu, vyno karamele ir traškiais sausainiais pasiūlė Latvijos virtuvės mesitras Evgenij Ponomarjov.