Gegužės 24 d. Kaune, viešbučio „Daugirdas“ erdvėse įvyko „Gero skonio“ klubo renginys, kurio metu buvo atidaryta „Gurmanų terasa“. Vakaro svečiai mėgavosi išskirtine degustacine antienos, triušienos bei jautienos patiekalų vakariene.
Pasitinkant svečius viešbučio „Daugirdas“ „Lobby bare“, susirinkusieji ragavo „Toste“ viso grūdo skrudinimo duonos skrebučių su triušienos ir antienos kremais. Svečiams persikėlus į „Daugirdo“ stogo terasą, patiektas užkandis – sūdyta-parūkyta antienos filė ąžuolo dūmuose su baltajame vyne brandintais ir kreminiu sūriu įdarytais džiovintais abrikosais, naminiu juodųjų serbentų padažu, rūkyta fritata (kiaušinių pyragu) ir anakardžių dribsniais su rozmarinais. Mėgautasi ant grotelių kepta antienos filė su oda, patiekta su „Grill“ šakninėmis daržovėmis ir ridikėliais, svieste kepintais juodaisiais lęšiais bei slyvų padažu. Vakaras užbaigtas restorane „L‘Artisan“, kur svečiai skanavo karštąjį patiekalą – triušienos juosmeninės dalies filė žolelių plutelėje su riebiųjų žąsų kepenėlių puta. Antrasis karštas patiekalas – sausai brandintos jautienos mentės didkepsnis „Black Angus“ su „Gravy“ raudonojo vyno padažu, cukinijų ir bulgur kruopų suktinukais, paskanintais „Autentiška“ bemiele duona, orkaitėje vytintais vyšniniais pomidorais bei česnakų sniegu.
Tobulos vakarienės kulminacija tapo ir pranoko visų susirinkusiųjų lūkesčius – karamelizuotų triušio kepenėlių ir šokolado ledai su mėtų šerbetu ir naminiu braškių džemu.
Vakaro metu svečių laukė ir daugiau malonių staigmenų, taip pat dovanos bei smagioji „Gero skonio“ viktorina, kurios metu dalyviai turėjo galimybę ne tik pasitikrinti, bet ir pagilinti savo gastronomijos ir vartojimo kultūros žinias.
Šaltinis: http://www.skonis.lt/