Ar gali būti geresnis atsisveikinimas su kalendorine žiema, nei vakaras, kupinas gurmaniškų patiekalų ir akiratį plečiančių istorijų? Vasario 29-ąją, ketvirtadienį, paskutinę šaltojo sezono dieną, „Gero skonio“ klubas savo bičiulius ir partnerius pakvietė į pirmąjį šiemet susitikimą. Jis vyko restorane „Rib Room“ sostinės širdyje.
UAB „Baltic larus“ komanda moka ne tik profesionaliai dirbti, bet ir kokybiškai linksmintis. Tai patvirtina ir darbuotojų šventinis vakarėlis, kurį 2019-ųjų pabaigoje komanda dedikavo neprilygstamajam disco stiliui.
iVasarai įsibėgėjus, birželio 20 d. vakarą, „Gero skonio“ klubas svečius sukvietė į bajorišką renginį ir pirmą sykį subūrė Jonaitiškių dvaro sodyboje, esančioje vos keliolika kilometrų nuo Šiaulių. Ši kadaise grafų Oertelių įkurta vieta skaičiuoja turtingą, jau daugiau nei pusantro šimto metų istoriją. Prieš keletą metų dvarvietė vėl atvėrė duris svečiams. Tad šį kartą „Gero skonio“ klubo renginio dalyviai turėjo galimybę išskirtine degustacine antienos, triušienos bei jautienos patiekalų vakariene mėgautis autentiškoje aplinkoje. Renginio meniu specialiai šiam vakarui paruošė restorano „Avenue Brasserie“ savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas, šįsyk pasiūlęs svečiams paskanauti istorija alsuojančių, tačiau šiuolaikiškai pateiktų patiekalų, prie kurių buvo priderintas žinovų parinktas Frankonijos regiono vynas. O vakarą vainikavo abejingų nepalikęs desertas ir smagioji „Gero skonio“ viktorina bei prizų ir dovanų lietus.
2019 metų liepos 20 d. Lekėčių miestelyje vyko tradicinis, penktasis „MĖLYNIŲ FESTIVALIS“.
Darbščios ir sumanios šeimininkės paplūšėjo ruošiantis kulinariniam nesaldžių užkandžių konkursui „Mėlynė kitaip“. Atsakingai sudaryta komisija: Verdu ir kepu vyr.redaktorė Elżbieta Monkiewicz, UAB „Baltic Larus“ rinkodaros direktorė Rūta Burdzilauskaitė ir Lietuvos bitininkų ir sodininkų guru dr.Algirdas Amšiejus vertino patiekalus rega, uosle, jusle - visur ieškojo festivalio favoritės MĖLYNĖS.
irželio 30 d. iškilmingai paminėtas 190-asis Onuškio Šv.apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios jubiliejus.
Kovo 17 d. Gradiali viešbutyje vyko LRVVKA B2B verslo kontaktų renginį „Tvari virtuvė – tausojantis vartojimas"
Vasario 14 d. renginių erdvėje 'Vasaris" vyko Tūkstantis ir viena naktis degustacinė skonių vakarienė. Specialiai šiam vakarui virtuvės šefas Ruslanas Bulgovas sukūrė patiekalus iš antienos, triušienos. Puikia vieta galėjo mėgautis atvykę švęsti Meilės dieną su savo antromis pusėmis, draugais...
„Gero skonio“ klubas šių metų rugsėjo 27 d. svečius sukvietė į šeimyninį restoraną „Avenue Brasserie“ Šiauliuose. Vakaro šeimininkas – restorano savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas – ne tik pristatė šią vietą svečiams, tačiau ir rūpinosi išskirtine degustacine vakariene, įrodžiusia, jog Šiauliai išties turi kuo didžiuotis.
2018 m. rugsėjo 22 d. vėjuotas ir darganotas oras nesukliudė „Lapino puota“ komandai žygiuoti gražiausiame Lietuvos pajūryje.
2018 m. liepos 14 d. Prienuose startavo jau trečią kartą surengtas pėsčiųjų žygis „Nemuno kilpomis su Gjensidige“, o jame savo ištvermę išbandė apie 5 tūkstančiai aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.
Prekybos tinklas „Rimi“ drauge su Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija 2018 m. liepos 12-13 d. kvietė visus į spalvingą, kvapnią ir labai gardžią griliaus šventę.
2018 m. liepos 5-osios vakarą „Grand SPA Lietuva“ panoraminiame restorane „Keturi vėjai“ vyko „Gero skonio“ klubo ketvirtas ciklo renginys – degustacinė vakarienė padebesiuose.
Palangoje, sanatorijos „Gradiali“ restorane, 2018 m. birželio 30 d. virtuvės šefas ir peilio virtuozas Ruslan Bolgov susirinkusiems svečiams pristatė spalvingos ir išskirtinės meksikietiškos virtuvės patiekalus.
Š.m. kovo 18 d įvyko LRVVK renginys Lietuvos ir Latvijos regiono virtuvė. Kuriame virtuvės šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis ir supažindino su neatrastais skoniais.
Triušienos slėgtainio užkandis su obuolių veloute ir juodos duonos žeme - gardus virtuvės kūrinys
Lapkričio 21 d. interjero salone „IDN Home“,Vilniuje, vyko „Gero skonio“ klubo renginys intriguojančiu pavadinimu – „La Dolce Vita“ (liet. „Saldus gyvenimas“).
Rugpjūčio 17 d. gamtos prieglobstyje įsikūrusio SPA VILNIUS Anykščiai restorano erdvėse įvyko „Gero skonio“ klubo renginys „Keliaukite, skanaukite, mėgaukitės Anykščių šilelio apsupty.“ Ypatingos vakarienės metu svečiai buvo kviečiami ragauti gurmaniškų patiekalų, degustuoti prie jų priderintų išraiškingo skonio vynų bei pasidžiaugti vasariniu žurnalo „Geras skonis“ numeriu.
Š. m. gegužės 19-21 dienomis dalyvavome Kauno miesto šventėje - Hanza dienos. Hanza dienos švenčiamos minint Kauno gimtadienį – gegužės 20-ąją, kai 1463-aisiais Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės valdovas Kazimieras Jogailaitis suteikė Kauno miestui privilegiją, kuria patvirtino ir praplėtė miesto teises.
Kuo ši šventė buvo ypatinga mums? Nemuno ir Neries santakoje, jaukioje poilsio ir edukacijos erdvėje šeimoms, čirškinome KITCHEN me gardžius sausai brandintos jautienos ir antienos didkepsnius, ruošėme sultingus mėsainius. Smagiausias akimirkas iš HANZA DIENOS šventės užfiksavome ir dalinamės su Jumis.
Gegužės 24 d. Kaune, viešbučio „Daugirdas“ erdvėse įvyko „Gero skonio“ klubo renginys, kurio metu buvo atidaryta „Gurmanų terasa“. Vakaro svečiai mėgavosi išskirtine degustacine antienos, triušienos bei jautienos patiekalų vakariene.
Š. m. gegužės 26-28 dienomis mūsų draugas Lapinas lankėsi Marijampolės miesto dienose ir visus išalkusius, tiek mažuosius, tiek jų tėvelius ar senelius, puikiai nusiteikusį jaunimą, kvietė skanauti ant įspūdingo griliaus čirškinamų gardėsių. Nepakartojamas dūmo ir kepamos mėsos kvapas kvietė užsukti į šventės restoraną ir papietauti.
Šventės metu vyko ne tik smagios fotosesijos ir šokiai aikštėje su Lapiuku, - buvo spalvinimo konkursas ir, žinoma, prizai mažiesiems, net smaližius palepino saldžiomis dovanėlėmis. Smagiausias akimirkas iš Marijampolės miesto šventės užfiksavome ir dalinamės su Jumis, o Marijampolės miestui linkime ir toliau išlikti tokiam gražiam.
Tegul niekuomet nepritrūksta Jums džiaugsmo ir šilumos!
Š.m. lapkričio 10-14 dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo", rinkosi gurmanai ir visi neabejingi maistui į vieną „skaniausių“ renginių metuose - „Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF 2016“.
Kviečiame Jus į „Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF 2016“, kurioje dalyvausime ir mes: kepsime sausai brandintą jautieną, antieną, triušieną, vištieną ir kalakutieną, pristatysime naujus
produktus ir sodriais kvapais, išskirtiniais mėsos skoniais kviesime visus į mūsų stendą.
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF – vienas „skaniausių“ renginių metuose!
2016 m. gegužės 15 d., viešbučio "Grand SPA Lietuva" restorane vyko LRVVKA prezentacija - "Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis". Buvo tęsiama kelionė po kulinarijos pasaulį, - apsilankėme saulėtoje, nuo seno itin sveikais ingredientais garsėjančioje Italijos virtuvėje.
2016 m. kovo 13 d. Klaipėdoje vyko LRVVKA prezentacija "Azijos virtuvės skoniai". Prezentacijos metu virtuvės šefai gamino azijietiškas užkandėles, ledus ir gėrimus - arbatą su Rytų šalių pagardais bei kavą su kokosų pienu. Taip pat ruošė gurmaniškus patiekalus, atskleidė jų receptūras bei dalinosi naudingais patarimais.
Kovo 10 dieną (ketvirtadienį) UAB "Baltic Larus" biure buvo minima Naminio maisto darbe diena. Šią progą paminėjome gamindami mėsainius. Tačiau šis gaminimas darbe buvo ypatingas tuo, kad gaminome vieni kitiems, todėl buvo labai linksma ir skanu!
2016 m. kovo 5 dieną su visa UAB "Baltic Larus" komanda dalyvavome Vilniuje vykusioje Kaziuko mugėje.
2016 m. vasario 7 dieną dalyvavome LRVVKA organizuojamuose profesinio meistriškumo kursuose „Antienos, triušienos, jautienos patiekalai bei naujausios pagardų tendencijos“.
Š.m. sausio 31 d. dalyvavome Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos jubiliejiniame ataskaitiniame susirinkime. LRVVKA pasitiko 15-os metų veiklos sukaktį, dėkojo savo nariams, partneriams bei rėmėjams už suteiktą galimybę kartu augti ir tobulėti.
"Lapino Puota" kolektyvas kalėdas ir naujųjų metų šventę paminėjo ketvirtuoju - paskutiniuoju proto mūšiu!
Norime su visais pasidalinti savo gardžiai paskanautais pyragais bei džiugesiu, kad prisidėjome prie TV3 "Išsipildymo akcijos"! Surinktos lėšos jau išsiųstos.
Per pastaruosius kelis dešimtmečius girdima, kad mėsos vartojimas yra visų ligų rūšių šaltinis. Atsiranda vis daugiau žmonių, kurie priima naują gyvenimo būdą – veganizmą ar vegetarizmą. Tačiau žmonija jau ilgą laiką valgo mėsą, tad kaltinti jos dėl naujų atrastų sveikatos problemų nėra prasmės.
Rugsėjo mėnesį pasitikome su proto mūšio žaidimu (revanšu). Nors visi tikėjosi kiek lengvesnės kovos, tačiau nieko panašaus neįvyko, sukti ir sunkūs klausimai su keliomis užduotimis leido atsirevanšuoti ANČIUKŲ komandai!
Triušiena - jau seniai pripažinta viena sveikiausių mėsų vaiko mityboje. Joje pilna reikiamų medžiagų sveikam vaiko vystimuisi. Tad kokią triušieną rinktis, kad vaikams būtų skanu ir paprasta paruošti.
Liepos pabaigoje, visa mūsų komada sugužėjo į pasitarimų salytę, kad įrodytų, jog yra ne iš kelmo spirta. Pirmą kartą buvo surengtas LAPINO PUOTOS protų mūšis!
Sveika mityba primena matematiką - skaičiuojame riebalus ir kalorijas, daliname porcijas. Bet nepamirškime, kad teisingas produktų derinimas kartais gerokai svarbiau nei kalorijų ar riebalų skaičiavimas.
Dažnai mes norime vienaip ar kitaip iškepusio jautienos kepsnio, o kaip jį patikrinti neprapjovus nežinome. Tad siūlome jau išbandytą būdą ir garantuojame išsikepsite puikų kepsnį!
Kotletų gaminimas - tai tikras menas, o kulinarinės kūrybos galimybės, ruošiant kotletų faršą - beribės. Tačiau egzistuoja kelios paslaptys, kurias turi žinoti kiekviena šeimininkė. Tuomet paprasti kotletai tampa tikru gastronomijos šedevru.
Kuo triušiena skiriasi nuo antienos ar jautienos? Kuo ši mėsa tokia ypatinga? Kodėl ją patartina valgyti? Atskleidžiame šią paslaptį!
Antiena – tikras delikatesas, kuriuo nudžiuginsite net ir didžiausią gurmaną. Tai mėsa, tinkanti bet kokios šventės ar sukakties gurmaniškai vakarienei.