Pradžia /  Naudingi patarimai  /  Triušiena: skanu ir naudinga!  / 

Triušiena: skanu ir naudinga!

  • Triušio mėsa - triušiena yra balta, švelni, lengvai virškinama mėsa, panašaus skonio kaip veršiena, maistingumu prilygstanti daugelio gyvulių mėsai. 
  • Joje yra daugiau mineralinių medžiagų, ypač fosforo ir kalcio druskų, ir beveik du kartus daugiau vitamino PP negu jautienoje. 
  • Mėsos kokybė labai priklauso nuo triušių veislės, auginimo ir šėrimo. 
  • Triušienos riebaluose, palyginti su jautienos ir avienos riebalais, yra daugiau žmogui būtinų neprisotintųjų riebiųjų rūgščių, vitamino A. 
  • Maistui tinka visa triušio mėsa. Paprastai ji troškinama, o šlaunelės ir juosmens dalis - kepama.
  • Priekinė dalis liesesnė, o užpakalinė - riebesnė ir maistingesnė. 
  • Tik ką papjautų triušių mėsa bent keletą valandų pamarinuojama. 
  • Dėl maistingumo ir gero skonio iš triušienos gaminama daug dietinių patiekalų.
Verta žinoti:
  • Pagrindinė taisyklė, gaminant triušieną, - mėsą reikia mirkyti 6-10 valandų. Tam naudojamas šaltas vanduo ir actas (šaukštelis litrui vandens) arba pienas. Jeigu mirkote vandenyje, jį periodiškai reikia keisti. Po tokios "procedūros" mėsa tampa minkšta ir nebeturi specifinio kvapo.