Pradžia /  Naudingi patarimai  /  Patarimai kaip paruošti gardžią ir sultingą triušieną  / 

Patarimai kaip paruošti gardžią ir sultingą triušieną

 

Triušiena gali būti kiekvieno stalo gardumynas, tačiau ne visi žino, kaip skaniai ją paruošti. Dažnai tenka girdėti, kad triušio mėsa yra kieta ar kaip guminė. Visgi, žinant keletą gudrybių, šios problemos Jus tikrai aplenks.

Marinavimas – triušieną pamarinuokite nuo 3 iki 6 valandų, laikant šaldytuve. Šios mėsos marinatui labai tinka obuolių sultys ar baltas sausas vynas su česnaku. Jauno triušio mėsytę užtenka pamarinuoti tiesiog piene.

Prieskoniai – triušieną ypač tinka skaninti prieskoninėmis žolelėmis tokiomis, kaip čiobreliai, lauro lapai, šalavijai, cinamonas, raudonėlis, salieras ir muskatas. Mėsytę, įtrintą prieskoniais, palaikykite bent 10 minučių ir jau tada galite ruošti.

Kepimas – geriausia triušį kepti dalimis keptuvėje ar troškinti orkaitėje. Keptuvėje šią mėsytę kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje ant silpnos ugnies su uždengtu dangčiu. Tuo tarpu troškinimui, pirmiausią ją apkepkite ant stiprios liepsnos ir tik tada dėkite troškintis.