Dažna šeimininkė pietums ar vakarienei renkasi mėsą. Tačiau, ar žinote visas gudrybes, kad ši neprarastų savo skonio ir naudingųjų savybių? Štai keletas naudingų patarimų apie mėsą:
- Neplaukite mėsos, kurios nesiruošiate tuojau pat naudoti maistui, nes nuplauta ji greičiau genda. Tačiau jei mėsą ruošite tuoj jau pat ir norite ją nuplauti, tai darykite greitai ir nuplovę iškarto supjaustykite porcijomis. Taip mėsoje liks daugiau maisto medžiagų.
- Jei mėsą verdate, nepjaustykite jos mažais gabaliukais, nes maži gabaliukai nėra tokie skanūs kaip virtas didelis mėsos gabalas.
- Šviežią mėsą pjaustyti bus kur kas lengviau, jei ją šiek tiek palaikysite šaldytuve.
- O mušti mėsą patariama ant šaltu vandeniu suvilgytos lentos: sausas medis sugeria mėsos sultis.
- Pjausniai ir muštinukai bus minkštesni, jei juos patepsite acto bei aliejaus mišiniu ir paliksite vienai arba dviem valandoms pastovėti, o tik po to kepsite.