- Naudokite šviežią mėsą, o ne šaldytą.
- Gardūs maltiniai gaunasi iš kelių rūšių mėsos arba tos pačios rūšies, bet skirtingų dalių skerdienos.
- Geriausiai kepti maltinius iš ką tik paruošto faršo, jeigu recepte nenumatyta šiek tiek faršą pamarinuoti.
- Nelaikykite faršo su žaliais svogūnais. Jeigu norite faršą kažkiek palaikyti šaldytuve, svogūnus reikia apkepti. Faršas su apkeptais svogūnais lengviau virškinimas.
- Tam, kad maltiniai išlaikytų savo formą, gerai išmuškite faršą. Tiesiog gana stipriai pamėtykite faršą į dubenėlio kraštą. Galima faršą pamėtyti ir iš vienos rankos į kitą arba padaužyti į stalą. Tai prisotins faršą oru ir jis taps minkštesnis ir tąsesnis, geriau lips.
- Sultingumo prideda: keli šaukštai ledinio vandens, šaukštas aliejaus arba patarkuotas (smulkiai supjaustytas) ledinis sviestas.
- Padžiūvęs batonas, balta duona, džiūvėsėliai – tai ir yra viena iš pagrindinių mamos maltinių paslapčių. Norėdami padaryti maltinius sveikesniais, keiskite duoną daržovėmis – puikiai tinka moliūgai, cukinijos, paprikos, morkos, baklažanai, netgi obuoliai. Sultingumą išsaugosite, bet purumo – ne.
- Dar viena sultingumo ir purumo paslaptis – sviestas arba grietinėlė. Įmaišykite minkštą sviestą arba per kelis kartus įpilkite grietinėlės. Kai tokį faršą išmaišysite, būtinai palaikykite jį šaldytuve bent valandą.
- Kepkite maltinius gerai įkaitintoje keptuvėje iki gražiai apskrudusios plutelės iš vienos pusės, po to apverskite ir, nemažindami kaitros, apkepkite tiek pat iš kitos pusės. Tuomet uždenkite dangčiu ir kepkite, kol maltiniai bus iškepę.
- Kitas būdas – greitai apkepkite stipriai įkaitintoje keptuvėje, o po to baigti kepti orkaitėje.
- Geriau įdėkite į keptuvę 4 maltinius, o ne šešis iš karto. Jei perkrausite keptuvę, maltiniai troškinsis ir labai sumažės.
- Jeigu neturite kantrybės žaisti su atskirais maltiniais, kepkite iš karto didelį maltinį, kitaip vadinamą „netikru zuikiu“.
Patarimais dalijasi VMG komanda.