Kaip žinia marinavimo metu mėsa suminkštėja ir tampa sultinga, o marinatas suteikia jai ypatingo aromato ir skonio.
Bene labiausiai mėsą minkština įvairūs vaisių marinatai, - čia puikiai tinka kivis, nes nuo jo mėsytė tampa minkšta ir sultinga. Priklausomai nuo mėsos rūšies tinka apelsinai, citrinos ir kt. vaisiai. Kiek įdomesnis yra vyno ir mineralinio vandens marinatas, kurio ruošimui geriausiai tinka rinktis sausąjį baltąjį vyną. Taip pat šis vynas puikiai tinka troškiniams ruošti. Tradicinis alaus ir garstyčių marinatas tinkamas, jei norite ypač kvapnios ir skanios mėsos. Mėsos mirkymas degtinės ir sojų padaže yra kiek neįprastas ir iš tolimųjų rytų atkeliavęs antienos ruošimo būdas. Mėsa nuo tokio marinato tampa ne tik minkšta ir sultinga, bet ir kur kas greičiau iškepa.