Kaip išsirinkti puikią antieną ir ką su ja derinti!
- Kuo šie paukščiai riebesni, tuo laikomi geresniais.
- Valgiams gaminti tinkamiausia yra jaunų - 6-12 mėn.- ančių mėsa.
- Tirpinti ančių taukai yra skanūs ir gali būti vartojami vietoj sviesto.
- Antys įdaromos troškintais baltagūžiais ar raudongūžiais kopūstais, antaniniais obuoliais, džiovintomis slyvomis ar makaronais, ryžiais.
- Jei antis liesa, kepant pridedama sviesto, o jei riebi - riebalų visai nereikia.
- Į keptuvą, kuriame kepa antis, karšto vandens iš pradžių pilama mažai, papildoma vėliau, paukščiui gražiai pageltus (apkepus).
- Paukščiui apkepus, jei riebalų daug, dalis jų nupilama, paliekama tik tiek, kiek reikia kepti.
- Su antiena daugiausia vartojama šių prieskoninių daržovių: morkų, salierų, porų, petražolių, svogūnų, iš prieskonių dedama pipirų, lauro lapelių, kardamonų, kalendrų, kmynų, mairūno, kadagio uogų. Žinoma, kiekviena šeimininkė gali vartoti ir įvairesnių prieskonių ar prieskoninių daržovių (gelsvių, krapų, jonažolių, juozažolių ir kt.).