Pradžia /  Naudingi patarimai  /  Ką reikėtų žinoti renkantis mėsą?  / 

Ką reikėtų žinoti renkantis mėsą?

Tikrai ne retas į savo valgiaraštį įtraukia mėsą, tačiau, ar žinote kaip teisingai ją išsirinkti? Ir kokios rūšies mėsa yra pati naudingiausia?

Ko gero, nė nereikia sakyti, kad sveikiausia yra triušienos mėsa. Iš visų mėsos rūšių, būtent joje yra daugiausiai baltymų (21 %) ir mažiausiai riebalų (15 %). Svarbu paminėti, jog triušienos organizmas pasisavina net 96 %, kai tuo tarpu kitų mėsos rūšių tik 50 %. Tai ypač daug ląstelienos, aminorūgščių ir vitaminų turinti mėsa, kurioje taip pat nemažai yra  ir mineralinių medžiagų.

Vandens paukščių – antienos ir žąsienos – mėsa yra viena ekologiškiausių ir sveikiausių. Antiena ypatinga tuo, kad liesą mėsą dengia storas riebalų sluoksnis. Jei norite išvengti riebalų, - odelę tiesiog pašalinkite. Vandens paukščių mėsa skiriasi nuo naminių paukščių mėsos: ji yra gerokai rausvesnė ir labiau tinkama kepti nei virti. Patariama prieš kepimą antienos ar žąsienos mėsą įtrinti prieskoniais ir pamarinuoti apie porą valandų šaldytuve.