Dažnai mes norime vienaip ar kitaip iškepusio jautienos kepsnio, o kaip jį patikrinti neprapjovus nežinome. Tad siūlome jau išbandytą būdą ir garantuojame išsikepsite puikų kepsnį!
- Raw arba Blue - įkaitęs iki 46-49 °C ir greitai „uždarytas" ant grotelių. Beveik žalias, tačiau ne šaltas.
- Rare (su krauju) - pusžalė mėsa, steiko viduryje temperatūra 49°- 55°, 200 laipsniuose apkeptas 2-3 minutes.
- Medium rare (vidutiniško žalumo) - mėsa kepama tol, kol kraujo (gerai, aišku, kad ne kraujo, o vandens, sumišusio su mioglobinu) nebelieka, ryškiai rausvos spalvos, kepama 190-200 laipsniuose 4-5 minutes, temperatūra viduje 55°- 60°.
- Medium (vidutinis) - pusiau iškeptas, viduje šviesiai rausvos sultys, kepama 180 laipsnių šilumoje 6-7 minutes, temperatūra centre 60°- 65°.
- Medium well (vidutiniškai iškeptas) - mėsa su skaidriomis sultimis, kepama 180 laipsniuose 8-9 minutes, šiluma viduje 65°- 69°.
- Well done (iškeptas) - beveik nebėra jokių sulčių, kepama 180 laipsniuose 8-9 minutes ir užbaigiama gariniu konvektoriumi, temperatūra viduje 71°-100°.
- Too well done arba Overcooked (perkeptas) - sulčių visiškai nebeliko, o centre karštis viršija šimtą laipsnių.