Antiena – tikras delikatesas, kuriuo nudžiuginsite net ir didžiausią gurmaną. Tai mėsa, tinkanti bet kokios šventės ar sukakties gurmaniškai vakarienei.
Antiena – vienas labiausiai subalansuotų ir daugiausia mikroelementų turinčių produktų. Ypatinga tai, kad liesą anties mėsą dengia storas riebalų sluoksnis. Antiena kaloringa, turi daug deguonies ir atrodo tamsi.
Antienos spalva skiriasi nuo vištienos ir kalakutienos – gerokai rausvesnė. Antieną galima virti, kepti, troškinti, skrudinti. Patartina geriau kepti, negu virti. Prieš kepant antieną rekomenduojama įtrinti prieskoniais, druska ir apie 2 val. vėsiai palaikyti.
Kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, svarbu pasirinkti tinkamą virimo ar kepimo temperatūrą ir laiką. Jeigu orkaitėje kepama visa antis, būtina nepamiršti kepimo metu ją vis aplieti ištekančiais riebalais. Tada anties odelė ne tik įgaus dailią auksinę spalvą, bet ir bus maloniai traški.
Ypač dėmesingai reikia kepti anties krūtinėlę. Ji greitai išsausėja, todėl keptuvėje ilgai laikyti negalima: krūtinėlė greitai apkepinama iš abiejų pusių iki traškios plutelės.
Gaminkite su „Lapino puota“!