250 g | Kitchen me triušienos dešrelių |
1 | Romaninė salota |
1 | agurkas |
2 | pomidorai |
2 | raudoni svogūnai |
keletos | svogūnų laiškų |
1 saujelės | rukola |
šlakelis | aliejaus kepimui |
Padažui: | |
1 v.š. | graikiško jogurto |
1 v.š. | majonezo |
2 skiltelės | česnako |
1 šlakelis | citrinos sulčių |
1 a.š. | džiovinto raudonėlio |
0,5 a.š. | garstyčių |
žiupsnelis | druskos |
Svogūnų marinatui: | |
0,5 | citrinos sulčių |
1 a.š. | cukraus |
žiupsnelis | juodųjų pipirų |
žiupsnelis | druskos |
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame triušienos dešreles. Kepame 10 – 12 min, iš abiejų pusių, kol apskrus ir iškeps. Galite kepti ir grill kepsninėje. Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Apšlakstome citrinų sultimis, pabarstome druska, pipirais, cukrumi. Gražiai išmaišome ir paliekame, šiek tiek marinuotis. Romaninę salotą išskirstome lapeliais, tai bus tarsi laiveliai. Pomidorus supjaustome riekelėmis, agurką griežinėliais, svogūnų laiškus žiedais. Padažui sumaišome graikišką jogurtą, majonezą, garstyčias. Įspaudžiame citrinos sulčių, pagardiname druska, raudonėliu, smulkintu česnaku. Į salotų lapelius dedame pomidorus, agurkus, marinuotus svogūnus, rukola, apšlakstome padažu. Ant viršaus dedame apkeptas triušienos dešreles. Pabarstome svogūnų laiškais.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!