250 g. | KITCHEN me švž. triušienos dešrelės |
Polentai reikės: | |
2 stikln. | vandens |
1/4 stikln. | kukurūzų kruopų |
0,5 a.š. | sviesto |
2 v.š | tarkuoto kietojo sūrio |
2 v.š | smulkintų petražolių |
100 g. | saliero gumbo |
1 a.š | lydyto sviesto kepimui |
Kopūstams reikės: | |
3 saujų | smulkiai tarkuoto šviežio kopūsto |
0,5 v.š | lydyto sviesto kepimui |
žiupsnelis | druskos, šviežiai maltų pipirų |
0,5 stikln. | obuolių sulčių |
Taip pat reikės: | |
6 vnt. | pjaustytos šalto rūkymo šoninės |
35 g. | gorgozolos sūrio |
Saliero gumbą supjaustykit mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais.
Kopūstus sudėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir apkepkite. Supilkite obuolių sultis, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 15-20 minučių.
Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį, petražoles, kepintus salierus. Košę gerai išmaišykite.
Šoninės juosteles pačirškinkite keptuvėje, išimkite ir padėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad jis sugertų riebalų perteklių. Į tą pačią keptuvę, kurioje čirškėjo šoninė, sudėkite dešreles ir iškepkite.
Patiekite dešreles su polenta, troškintais kopūstais, šonine ir gorgonzolos sūriu.
Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!