1 | vidutinio svogūno |
4-5 | marinuotų agurkėlių |
2 skiltelių | česnako |
1 ryšulėlio | svogūnų laiškų |
1 ryšulėlio | kalendrų |
5-6 | bulvių |
1 pakelio | KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių |
200 g | sviesto |
žiupsnelio | druskos |
Žiupsnelio | juodųjų pipirų |
Svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkinkite. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais. 2. Bulves 1 min. apvirkite verdančiame sūdytame vandenyje, nukoškite, išmaišykite su druska, pipirais ir leiskite pravėsti. KITCHEN ME šviežias triušienos dešreles apkepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrus. Apkeptas dešreles supjaustykite griežinėliais. 3. Į keptuvę, kurioje kepė dešrelės, berkite svogūnus, česnakus, dėkite likusį sviestą. Retkarčiais pamaišydami kaitinkite, kol išsilydys sviestas. Apvirtas pjaustytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, tolygiai paskirstykite pjaustytas dešreles, užpilkite lydytu sviestu su svogūnais ir kepkite 175 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 1 val. 4. Sumaišykite svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius. Žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstykite ant kepto bulvių šimtalapio ir patiekite.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai