Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  TRIUŠIENA  / 
Neatsivalgomas bulvių šimtalapis
ingredientai
1 vidutinio svogūno
4-5 marinuotų agurkėlių
2 skiltelių česnako
1 ryšulėlio svogūnų laiškų
1 ryšulėlio kalendrų
5-6 bulvių
1 pakelio KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
200 g sviesto
žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų

Neatsivalgomas bulvių šimtalapis

Gaminimas

Svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkinkite. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais. 2. Bulves 1 min. apvirkite verdančiame sūdytame vandenyje, nukoškite, išmaišykite su druska, pipirais ir leiskite pravėsti. KITCHEN ME šviežias triušienos dešreles apkepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrus. Apkeptas dešreles supjaustykite griežinėliais. 3. Į keptuvę, kurioje kepė dešrelės, berkite svogūnus, česnakus, dėkite likusį sviestą. Retkarčiais pamaišydami kaitinkite, kol išsilydys sviestas. Apvirtas pjaustytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, tolygiai paskirstykite pjaustytas dešreles, užpilkite lydytu sviestu su svogūnais ir kepkite 175 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 1 val. 4. Sumaišykite svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius. Žolelių ir agurkėlių mišinį  tolygiai paskirstykite ant kepto bulvių šimtalapio ir patiekite. 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą