Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  TRIUŠIENA  / 
Makaronų-kriauklelių apkepas
ingredientai
250 g didelių makaronų-kriauklelių (conchighlioni)
250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
200 g mocarelos
50 g tarkuoto kietojo sūrio
Padažui:
1 šaukštelio paprikų dribsnių (arba pagal skonį)
kepimui aliejaus
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 stiklainio Suslavičiaus trintų pomidorų padažo „Daržovinis“
1 šaukšto saulėje džiovintų pomidorų pesto
Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto baziliko
žiupsnelis Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Makaronų-kriauklelių apkepas

70 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Kepimo formą patepkite aliejumi. Makaronus apvirkite ir įdarykite KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių faršu. (Tiesiog išspauskite reikiamą kiekį faršo iš apvalkalo.)
  2. Paprikų dribsnius lengvai pakepinkite aliejuje. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi prie paprikų ir pakepinkite, kol taps permatomi.
  3. Supilkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Daržovinis“ ir sudėkite pestą. Išmaišykite. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, druską. Pakaitinkite 3–4 min., kad atsiskleistų prieskonių skonis, įpilkite dar 250 ml vandens arba, jei turite – pomidorų sulčių, ir užvirinkite.
  4. Padažu užpilkite įdarytus makaronus, ant viršaus sudėkite mocarelą. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Užberkite kietojo sūrio ir dar pakepkite apie 3–5 min.

VMG foto ir receptas iš knygos "Alfas vienas namuose". Nuoroda į knygą:  https://alfoknyga.vmgonline.lt/prisijungimas?redirect_to=/  

Atgal į receptų sąrašą