Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  TRIUŠIENA  / 
Karamelizuotų dešrelių ir lęšių užkandis
ingredientai
1 svogūno
1 šakelės šviežio rozmarino
½ saujos šviežių kalendrų
3 skiltelių česnako
1 aitriosios paprikos
250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
200 g virtų lęšių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis aitriųjų paprikų
2 šaukštų garstyčių-medaus padažo
100 ml nealkoholinio alaus
1 kg malto imbiero
2 g kumino
2 g rūkytos paprikos miltelių
30 g skrudintų Panko džiūvėsėlių
½ saujos builio lapelių

Karamelizuotų dešrelių ir lęšių užkandis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Svogūną, rozmariną, kalendrą, česnakus susmulkinkite, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, KITCHEN ME šviežias triušienos dešreles supjaustykite į 3 dalis.
  2. Į 2 keptuves pilkite alyvuogių aliejaus, į vieną keptuvę dėkite pjaustytas daržoves, į kitą – pjaustytas dešreles. Kai daržovės apskrus ir pasidarys minkštos, sudėkite virtus lęšius, viską gerai pakepinkite, pagardinkite druska ir aitriosiomis paprikomis.
  3. Kai dešrelės apskrus, pilkite garstyčių-medaus padažą, nealkoholinį alų, berkite maltą imbierą, kuminą bei rūkytą papriką. Viską gerai nugarinkite, kol padažas sutirštės.
  4. Į vieną lėkštę dėkite keptus lęšius su daržovėmis ir sumaišykite su pjaustytomis kalendromis, į kitą dėkite dešreles, pagardinkite skrudintais „Panko” džiūvėsėliais ir papuoškite builio lapeliais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą