220 g | KITCHENme jautienos antrekoto didkepsnis be kaulo |
Smidrai | |
Šalotiniai svogūnai | |
Jaunos bulvytės | |
Pastarnokas | |
Česnakai | |
Petražolės | |
Druska | |
Alyvuogių aliejus | |
Sviestas | |
Laimo sultys |
Smidrus nuplauname ir pakepiname ant lengvos ugnies apie 7-9 min. (tik kol suminkštės). Jaunas bulvytes gerai nuplauname ir verdame vandenyje apie 10 min., tuomet jas šiek tiek pakepiname ant įkaitusios keptuvės. Šalotinį svogūną pjauname pusiau ir taipogi kepiname tol, kol gražiai apskrunda. Plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką ir labai trumpai pakepame ant stipriai įkaitusio aliejaus. Beliko iškepti jautienos antrekoto didkepsnį! Bet prieš kepant, palaikome jį 20-30 min. kambario temperatūroje. Įkaitiname ketaus keptuvę, dedame gabalą sviesto ir šiek tiek aliejaus. Kepame kiekvieną didkepsnio pusę po ~1-2 min. Baigus kepti, leidžiame pailsėti apie 10 min. Kol didkepsnis ilsisi, pasigaminame žolelių padažą. Ant keptuvės pakepame stambiai kapotą česnaką. Jį, kartu su petražolėmis, druska, alyvuogių aliejumi, šlakeliu Laimo sulčių, dedame į smulkintuvą ir sutriname. Viską sudeliojame lėkštėje ir mėgaujamės, skanaus!
Už receptą dėkojame juicymeat_lt