Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
TROŠKINTAS PIKANTIŠKAS JAUTIENOS ŠAŠLYKAS SU SVOGŪNAIS BEI KEPTŲ BULVIŲ SKILTELIŲ GARNYRU
ingredientai
200 g sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko (naudojau iš Kitchenme )
3 vnt. svogūnų
3 skiltelių česnako
1/2 šaukštelio mairūnų
300 ml sultinio
1 šaukšto bulvių krakmolo
2 šaukštų klasikinės adžikos
pagal skonį druskos/pipirų
šiek tiek aliejaus kepimui
Garnyrui:
3-4 bulvių su lupena
pagal skonį druskos, pipirų, raudonosios saldžiosios parikos miltelių, krapų, česnako granulių
šiek tiek aliejaus kepimui

TROŠKINTAS PIKANTIŠKAS JAUTIENOS ŠAŠLYKAS SU SVOGŪNAIS BEI KEPTŲ BULVIŲ SKILTELIŲ GARNYRU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Jautieną susmulkintą didesniais kubeliais apkepiname nedideliame aliejaus kiekyje, o tada išimame.
2. Toje pačioje keptuvėje apkepiname smulkintus svogūnus kol jie suminkštės, tada dedame traiškytą česnaką ir dar pakepiname apie 1-2min.
3. Į keptuvę supilame sultinį, sudedame mėsą, adžiką, beriame druską, pipirus ir mairūnus ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 30min. Likus 5min iki troškinimo pabaigos įmaišome šaukštą krakmolo.
4. Garnyrui bulves supjaustome skiltelėmis, gausiai apibarstome prieskoniais, permaišome ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Iškeptas bulves perdame į troškinį ir viską kartu pateikiame.
SKANAUS
 
Už receptą dėkoame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO. 
Atgal į receptų sąrašą