Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Tomahawk kepsnys su kvapniuoju spanguolių padažu
ingredientai
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio Tomahawk
1 šaukšto OBELIŲ rapsų aliejaus
1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO trintų spanguolių su cukrumi
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 ml sauso raudonojo vyno
500 ml raudonojo vyno acto
1 lazdelės cinamono
2-3 žvaigždinių anyžių
žiupsnelio gvazdikėlių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų

Tomahawk kepsnys su kvapniuoju spanguolių padažu

45 min.
3-4 asmenims
Gaminimas
  1. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnį „Tomahawk“ nusausinkite, ištepkite OBELIŲ rapsų aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
  2. Įkaitinkite ZYLE grilį iki 200 °C temp.
  3. Į prikaistuvį sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO trintas spanguoles su cukrumi, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, supilkite raudonąjį vyną, actą ir sudėkite prieskonius.
  4. Užvirinkite ir pavirkite ant nedidelės kaitros apie 10–15 min.
  5. Į įkaitintą grilį dėkite jautienos didkepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po 3 min., iki mėgstamo iškepimo lygio. Iškepusią mėsą pailsinkite 10–12 min.
  6. Į lėkštę dėkite griežinėliais pjaustytą jautienos didkepsnį ir užpilkite spanguolių padažu.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą