Steiko paruošimas labai paprastas. Pradžioje mėsa turi būti kambario temperatūros. Jei reikia nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Pabarstyti rupia jūros druska ir šviežiai grūstais pipirais. Aš naudojau Penkių pipirų mišinį. Tada mėsą gerai ištepam alyvuogių aliejumi.
Jei kepam ne lauke ant grilio, tada reikės ketaus ar nerūdijančio plieno keptuvės. Įkaitinti keptuvę kiek tik tempia. Įpilam šlakelį alyvuogių aliejaus ir dedam steiką. Įdėjus kepam nejudinant 3-4 min viena puse, tada apverčiam kita puse. Baigiant kepti galima uždėti rozmarino šakelę. Brandinta jautiena geriausiai atskleidžia savo skonį, kai iškepus vidinė jos temperatūra būna 50-55 °C.
Prie steiko idealiai tinka šparagai. Šparagus geriausiai virti stačiai surištus į ryšulėlį. Vandens reikia įpilti tiek, kad šparagus apsemtų truputį daugiau nei pusę. Užvirintį vandenį, iberti druskos ir stačiai virti 3-5 min.