Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Šventinis jautienos kepsnys su granatais
ingredientai
2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus Extra Virgin
220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandinto antrekoto didkepsnio Rib Eye
2 šaukštų sviesto
1 saujos čiobrelių ir rozmarinų
2 cinamono lazdelių
2 KOTANYI laurų lapų
100 ml granatų sulčių
1 šakelės imbiero šaknies
1/2 apelsino
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
žiupsnelis DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1/2 granato
žiupsneliso KOTANYI druskos
žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Šventinis jautienos kepsnys su granatais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Į įkaitintą keptuvę pilkite BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ ir dėkite KITCHEN ME šviežią sausai brandintą antrekoto didkepsnį „Rib Eye“, įberkite KOTANYI pipirų ir kepkite apie 2 minutes, kol apskrus, apverskite, sudėkite sviestą, prieskonines žoleles ir kepkite dar 2–3 min.
  2. Iškepusi kepsnį palaikykite keletą minučių kambario temperatūroje, kad raumenų struktūra atsipalaiduotų.
  3. Į ZYLE keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėkite cinamoną, KOTANYI laurų lapus, supilkite granatų sultis, įtarkuokite imbierą ir ½ apelsino žievelės, pilkite KIKKOMAN sojų padažą, berkite juodųjų pipirų, sudėkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir virkite, kol nugaruos apie ½ masės ir padažas sutirštės.
  4. Kepsnį supjaustykite, sudėkite į lėkštę, užpilkite padažu, užberkite granatų sėklomis, papuoškite čiobrelių lapeliais ir užberkite KOTANYI druskos.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą