Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Sumuštinis su liuliakebabu ir česnakiniame padaže keptomis voveraitėmis
ingredientai
150 g KITCHEN ME šviežio sausai brandinto jautienos maltinio Mėsainiams
žiupsnelis KOTANYI Kajeno pipirų
Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio
3 GARDĖSIS poliarinių duonelių Street food
1 saujos šitakių
1 saujos kreivabudžių
7–8 skiltelių česnako
3–4 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
keleto salotos lapų
1 šaukšto citrinos sulčių
2 šaukštų OBELIŲ majonezo Premium
Žiupsnelio KOTANYI druskos

Sumuštinis su liuliakebabu ir česnakiniame padaže keptomis voveraitėmis

Gaminimas
  1. KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos maltinį „Mėsainiams“ padalinkite pusiau, pagardinkite KOTANYI prieskoniais ir žiupsneliu druskos.
  2. Smulkintą jautieną tepkite ant dviejų GARDĖSIS poliarinių duonelių „Street food“.
  3. Šitakius ir kreivabudes stambiai supjaustykite, česnako skilteles susmulkinkite.
  4. Į dvi ZYLE keptuves pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus.
  5. Į vieną iš jų sudėkite smulkintus grybus ir česnako skilteles bei ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą.
  6. Salotų lapus apšlakstykite citrinos sultimis.
  7. Grybus pagardinkite druska ir keturių pipirų mišiniu. Troškinkite apie 3–4 min.
  8. Į kitą keptuvę dėkite poliarines duoneles apteptas jautiena. Kepkite apie 3–4 min.
  9. Iškeptas poliarines duoneles dėkite į lėkštę, ant mėsos tepkite šaukštą OBELIŲ majonezo „Premium“, uždėkite 2 šaukštus troškintų grybų, antrą poliarinę duonelę, patepkite šaukštu majonezo ir vėl dėkite 2 šaukštus grybų.
  10. Ant viršaus dėliokite citrinos sultimis pagardintus salotos lapus ir uždėkite dar vieną poliarinės duonelės riekelę.
  11. Perpjaukite pusiau ir patiekite.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą