- Duonai visus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą, minkštą ir nelimpančią prie rankų tešlą. Jei reikia, naudokite daugiau miltų.
- Tešlą dėkite į aliejumi išteptą indą, uždenkite maistine plėvele ar švariu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje apie valandą, kol dvigubai pakils.
- Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir padalinkite į keturias lygias dalis. Ant miltais apibarstyto stalo kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į apie 15 cm skersmens apskritimą. Kiekvieną paplotėlį kepkite karštoje sausoje keptuvėje ar ant griliaus iš abiejų pusių po 1-2 min., kol išsipūs ir lengvai apskrus.
- Pasiruoškite majonezą: kiaušinio trynį sumaišykite su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Plona srovele, pastoviai plakant, supilkite aliejų. Privaloma plakti pastoviai ir ganėtinai intensyviai, kad padažas sutirštėtų. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Iškepkite steikus: kepsnius gerai nusausinkite, aptepkite aliejumi bei apibarstykite druska ir pipirais.
- Steiką kepkite sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje arba griliuje iš abiejų pusių po 2-3 minutes
- Iškepusią mėsą uždenkite folija ir leiskite apie 2-3 min. pailsėti šiltoje vietoje.
- Sumuštiniui jautieną ir daržoves supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Ant duonos išdėliokite daržoves bei supjaustytą jautieną, pagardinkite paruoštu majonezu.
- Prieš valgant, sumuštinį sulenkite pusiau. Skanaus!
Dėkojame SigitaCooks už receptą!