Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
SUMUŠTINIAI SU JAUTIENOS STEIKU IR MAJONEZINIU PADAŽU
ingredientai
220 g "Kitchen me" jautienos paslėpsnio didkespnio;
1 skiltelė česnako
1 šakelės šviežio rozmarino
gabalėlio sviesto
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
1 prancūziško batono
padažui:
2 v.š. majonezo
1-2 marinuotų agurkėlių
1 skiltelės česnako
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

SUMUŠTINIAI SU JAUTIENOS STEIKU IR MAJONEZINIU PADAŽU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Padažui: į dubenėlį dėkite majonezą, smulkiai kubeliais pjaustytus agurkus ir česnaką, suberkite krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Viską gera išmaišykite ir laikykite šaldytuve iki tol, kol naudosite.
  2. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite česnako skiltelę ir rozmarino šakelę. Tada dėkite jautienos didkepsnį ir kepkite iš abiejų po kelias minutes, nuolat laistantkeptuvės turiniu iki jūsų norimo steiko iškepimo. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite "pailsėti"  5min.
  3. Jautienos steiką sujaustykite plonomis riekelėmis, pagardinkite druskam maltais juodaisiais pipirais ir patiekite su prancūziško batono riekelėmis ir paruoštu padažu.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

 

Atgal į receptų sąrašą