2x220 g | Kitchen me sausai brandintos jautienos didkepsnio |
alyvuogių aliejus | |
žiupsnelis | Druska, pipirai |
1/4 | raudongūžio kopūsto |
2 v.š. | citrinos sulčių, |
2 v.š. | agavų sirupo (cukraus, medaus ar kt) |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
Bulvių kroketai |
Šviežia mėsa laikoma kelias valandas kambario temperatūroje, vėliau nuplaunama, nusausinama ir ištrinama alyvuogių aliejumi.
Įkaitinama orkaitė iki 180 C, kurioje 15 min kepami bulvių kroketai.
Įkaitinama keptuvė, šiek tiek įpilama alyv.aliejaus, dedama mėsa kepama tiek minučių, kiek pageidaujate kad būtų iškepusi viduje.
Aš kepu po 4 min. Iš abiejų pusių (tuomet gaunasi ne pilnai bet jau beveik beveik.. iškepusi)
Kol kepa mėsa, kopūstas supjaustomas plonomis juostelėmis, apšlakstomas aliejumi, citrinos sultimis, agavų sirupu ir apibarstomas žiupsniu druskos.
Kopūstai gerai patraiškomi rankomis ir išmaišomi gautame padažiuke.
Iškepus mėsai ji apibarstoma druska, pipirais, gerai įtrinama ir dedama į lėkštę su salotomis ir kroketais.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Tina gamina.