- Pasiruoškite bulvytes: nuskuskite bulves, supjaustykite lazdelėmis ir sumaišykite su aliejumi, čiobreliu bei pagardinkite druska ir pipirais.
- Bulvytes tolygiai, plonu sluoksniu paskirstykite kepimo skardoje ir kepkite įkaitintoje 220 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min., kol apskrus. Tuomet apverskite ir kepkite papildomas 10 min. (kepimo laikas priklauso nuo bulvių lazdelių dydžio).
- Medaus – garstyčių padažui visus produktus sumaišykite tarpusavyje.
- Kepkite steikus: kepsnius gerai nusausinkite, aptepkite aliejumi bei apibarstykite druska ir pipirais. Steiką kepkite sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
- Kai apskrunda, šiek tiek sumažinkite ugnį ir į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto. Kepsnius pavartykite, jog abi pusės pasidengtų sviesto padažu.
- Didkepsnį, jei reikia, pabaikite kepti įkaitintoje orkaitėje iki norimo iškepimo lygio. Iškepus, mėsą uždenkite folija ir palikite kambario temperatūroje apie 2-3 min. pailsėti.
- Paruoštą steiką patiekite su keptomis bulvytėmis ir medaus-garstyčių padažu. Skanaus!
Dėkojame SigitaCooks už receptą!