2x220 g. | Kitchen me sausai brandintų jautienos didkepsnių |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
žiupsnelis | Druska, pipirai, česnakų granulės |
Padažui: | |
1 | obuolys |
1 v.š. | garstyčių |
2 v.š. | citrinos sulčių |
1 v.š. | medaus |
šakelė | rozmarinų |
1 v.š. | alyvuogių aliejaus |
1 skiltelė | česnako |
40 ml | sauso baltojo vyno |
Garnyras: | |
Cukinija | |
Paprika | |
Marinatas:: | |
Sojų padažas+medus+alyvuogių aliejus+garstyčios+citrinos sultys+česnakų granulės |
Mėsa prieš kepimą palaikoma kambario temperatūroje 1-2 val.
Nuplaunama, nusausinama ir ištrinama alyvuogių aliejumi, kepama ant grotelių šašlykinėje po 3 min. kiekviena pusė.
Iškepta mėsa dedama ant ant folijos, apibarstoma druska, pipirais, česnakų granulėmis, įtrinama ir apvyniojama folija, įvyniojama į rankšluostį.
Tuo tarpu ant grotelių kepamos daržovės apvoliotos marinate.
Ruošiamas padažas: įkaitinama keptuvė, pilamas aliejus, dedamas smulkiai pjaustytas obuolys. Pakepama kol suminkštėja, dedamas smulkintas česnakas, pilamos citrinos sultys, dedamos garstyčios bei smulkintas rozmarinas. Minutę pakepama ir pilamas vynas, dedamas medus. Pakepama ant nedidelės ugnies 3-5min. Tada suplakama blenderiu iki kreminės konsistencijos.
Iškepus daržovėms jos dedamos į lėkštę, išvyniojama iš folijos mėsa, dedama ant daržovių, apipilama padažu.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Tina gamina.