Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Sočios, bet gaivios jautienos salotos su jautiena
ingredientai
220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio Rib Eye
1 baklažano
Apvirtų bulvių su lupena
1 saujos pievagrybių ar kitų mėgstamų grybų
1 kubelio ekologiško sultinio su bazilikais ir čiobreliais
2 salierų kotų
Pusės puodelio konservuotų pupelių
1 puodelio vyšninių pomidorų
1 saujos gražgarsčių
1 saujos špinatų
4–5 marinuotų agurkėlių
4 česnako skiltelių
Žiupsnelio petražolių
Žiupsnelio šviežių kalendrų
2–3 šaukštų baltojo vyno acto
1 šaukšto garstyčių
50 g fetos sūrio
Citrinos
Juodųjų pipirų
Druskos
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
papuošimui Ridikėlių daigų

Sočios, bet gaivios jautienos salotos su jautiena

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnį „Rib Eye“ išimkite iš pakuotės ir apie 1–2 val. palaikykite kambario temperatūroje, kad jis gražiai ir tolygiai iškeptų.
  2. Supjaustykite gabalėliais baklažaną, pabarstykite druska.
  3. Supjaustykite bulves, pievagrybius ir sudėkite į indą.
  4. Į indelį įpilkite aliejaus, įdėkite kubelį ekologiško sultinio su bazilikais ir čiobreliais ir maišykite, kol jis ištirps. Šiuo mišiniu išmasažuokite bulves ir pievagrybius.
  5. Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  6. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir dėkite supjaustytas daržoves (bulves, grybus, baklažanus). Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į įkaitintą 200 oC orkaitę su karšto oro apipūtimo funkcija ir kepkite apie 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.
  7. Supjaustykite salierą ir dėkite į dubenį kartu su pupelėmis, per pusę perpjautais pomidorais.
  8. Į dubenį sudėkite gražgarstes, špinatus, per pusę perpjautus marinuotus agurkėlius.
  9. Į virtuvinį trintuvą sudėkite česnako skilteles, svogūną, petražoles, kalendras. Įpilkite alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto. Įberkite pipirų, įdėkite garstyčių. Viską sutrinkite. Įberkite druskos, įpilkite alyvuogių aliejaus ir vėl trinkite.
  10. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai ją įkaitinkite. Šiek tiek sumažinkite ugnį ir dėkite jautienos didkepsnį. Apkepkite iš abiejų pusių, norint vidutiniškai kepto, kepkite apie 7–8 minutes. Iškepusį steiką pasūdykite ir papipirinkite. Mėsą palikite kelias minutes pailsėti.
  11. Ant iškepusių baklažanų tepkite anksčiau gamintą padažą.
  12. Supjaustykite steiką gabalėliais.
  13. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje su salotomis ir dėkite į serviravimo indą kartu su baklažanais, pievagrybiais, bulvėmis. Įdėkite kelis šaukštus padažo. Dėkite steiko gabalėlius. Įtarkuokite citrinos žievelės, užberkite fetos sūrio. Papuoškite ridikėlių daigais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

 

 

ALFO PATARIMAI:

  • Salotose vietoj jautienos galite naudoti vištieną, triušieną ar kiaulieną, bet su jautiena šios salotos yra skaniausios.
  • Į salotas galite įdėti kelis šaukštus šviežio, pjaustyto agurko.
  • Šioms salotoms labai tinka avokadas.
  • Jei padažas Jums atrodo per rūgštus, galite pasaldinti medumi, o jei trūksta rūgštelės, galite įdėti daugiau baltojo vyno acto.

 

#ALFASVIENASNAMUOSE 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą