Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Skani idėja su jautienos didkepsniu
ingredientai
220 g Angus jautienos mentės didkepsnio iš Kitchenme
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Pievagrybių padažas:
200 g pievagrybių
0,5 stiklinės vandens
1vnt. svogūno
1 didelio šaukšto miltų
1 didelio šaukšto grietinės
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek žalumynų
Garnyras:
kelios bulvės
pagal poreikį kukurūzų burbuolė
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek mėgstamų prieskonių prie bulvių

Skani idėja su jautienos didkepsniu

45 min.
1 asmenims
Gaminimas
1. Mėsą pabarstome pipirais ir pamarinuojame apie 10-15min. Ant grilio iškepame didkepsnį (jei grilio neturite tiks ir keptuvė, kurioje mėsą pakepiname iš abiejų pusių po keletą minučių). Iškeptą mėsą pabarstome druska pagal skonį.
2. RUOŠIAME PADAŽĄ: svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje iki bus gražiai auksinės spalvos. Sudedame švariai nuplautus ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius, kepame kol nebeliks skysčio nuo jų. Suberiame miltus ir pakepiname iki jie bus auksinės spalvos. Supilame pusė stiklinės vandens, įberiame pipirus, druskos, žalumynus ir troškiname kelias minutes ant silpnos ugnies. Gale sudedame grietinę, išmaišome ir dar truputi pakaitiname. Padažas paruoštas ????
3. GARNYRAS: bulves išplauname ir supjaustome armonikėle (smulkiai įpjauname bulvės viršų, bet neperpjauname iki galo), pabarstome druska ir prieskoniais, apipurškiame alyvuogių aliejumi. Kepame ant grilio arba iki 200 laip. įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės. Kukurūzų burbuolę apviriame ir vėliau kepame ant grilio, kai iškeps pabarstome druska.
 
SKANAUS!
 
Už receptą dėkojame nuo užkandžio iki deserto.
Atgal į receptų sąrašą