- Prieš kepant jautieną, pasiruoškite salotas: lėkštėje išdėliokite špinatų lapus, supjaustytą pomidorą, kubeliais susmulkintą avokadą, berkite juodąsias alyvuoges.
- Keptuvę įkaitinkite iki didžiausios kaitros ir dėkite 3–4 minutėms mėsą, tada apverskite (turėtų būti gerai apskrudusi, net su juodais dryžiais), kepkite dar tiek pat laiko. Kepsnį išimkite iš keptuvės, pabarstykite druska ir pipirais, kelioms minutėms palikite ramiai lėkštėje.
- Kitoje keptuvėje (geriausia – grill) dėkite per pusę supjaustytus pievagrybius, griežinėliais pjaustytas cukinijas ir šparagines pupeles. Daržoves pakepkite.
- Į salotų lėkštes dėkite griežinėliais pjaustytą jautieną ir apkeptas daržoves, pabarstykite saulėgrąžų sėklomis. Pagardinkite druska ir pipirais. Prie šių salotų labai tinka naminis pomidorų padažas. Skanaus!
Dėkojame Lieknos bitės už receptą!