Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
RIBEYE STEIKAS SU KARAMELIZUOTOM MORKYTĖM IR PATRAŽOLIŲ SALSA VERDE
ingredientai
2x220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio RIB EYE
keletos Jaunos morkytės
2 v.š. medaus
šviežias čiobrelis
Padažas:
2 puodeliai sultenių lapų
1 puodelis petražolių
3 šaukšteliai kaparėlių
1 šalotinis svogūnas
1 a.š. Dijono garstyčių
1 skiltelės česnako
1 a.š. citrinos žievelės
pusės citrinos sulčių
100 ml alyvuogių aliejaus

RIBEYE STEIKAS SU KARAMELIZUOTOM MORKYTĖM IR PATRAŽOLIŲ SALSA VERDE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

1. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite morkas ir pakepkite apie 5-10min. Iki kol paminkštės.
2. Sudėkite medų, šviežius čiobrelius ir druskos žiupsnį. Pakepinkite keletą minučių, kol pasikaramelizuos.
3. Įkaitinkite ant aukštos ugnies keptuvę, kad pradėtų garuoti (jeigu prieš tai kepėte morkas, tai apvalykite keptuvę, nes susvils medus). Dėkite steiką ir nejudinkite 2min. Pabarstykite druska ir pipirais. Tada apverskite ir kepkite dar 2min. taip pat pabarstykite druska ir pipirais.
4. Sudėkite visus padažo ingredientus į blenderį ir sublendinkite iki norimos konsistencijos.

 

Už receptą dėkojame Neatrasti skoniai. 

Atgal į receptų sąrašą