- Bulves gerai nuplaukite , išpjaustykite negražias vietas, nusausinkite, subadykite šakute (8-10 gilių dūrių - kepimo metu tai leidžia išgaruoti iš bulvės visai drėgmei), patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir įdėkite į iki 180 C įkaitiną orkaitę. Kepkite apie 1 val. Iškeptą bulvę išilgai įpjaukite ir suėmus už galų spustelti į vidurį, kad atsidarytų 'kišenė'. Į ją galima įdėti mėgstamą įdarą (sviesto gabaliuką, varškę su česnaku ir pan.). Šį kartą bulvė buvo tiesiog užpilta pelėsinio sūrio padažu.
- Kepsnį prieš kepant 30 min. palaikykite kambario temperatūroje (kai mėsa sušyla, ji iškepa greičiau ir kepant ją medium rare, vidus nebus šaltas).
- Keptuvę labai gerai įkaitinkite įpilkite aliejaus, sudėkite česnaką ir čiobrelio bei rozmarino šakeles ir pakaitinkite, kad aliejus įgautų aromatą. Įdėkite kepsnį į keptuvę ir pakepkite 3 min. (kepimo laikas priklauso nuo mėsos storio - šiuo atveju rib eye buvo plonesnis, tai ir kepimo laikas trumpesnis). Iš keptuvės išimkite česnaką ir žoleles, apverskite kepsnį (mėsa turi būti gražiai parudavusi ir pasikaramelizavusi). Ant kepsnio uždėkite šie tiek sviesto dėl skonio ir pakepkite dar 3-4 min. Perkeltkite mėsą ant lentelės ir uždengite folija leiskite pailsėti 6-8 min.
- Toj pačioj keptuvėj, kur kepė mėsa, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, pakepinkite, kol suminkštės, įpilkite grietinėlės ir įberkite pelėsinio sūrio (pagal skonį). Sūrį gerai išmaišykite, kad ištirptų ir palaukite, kol padažas užvirs.
- Pasidarykite gaivių salotų - rukola salotos, supjaustykite pomidoriukus , padažui - citrinos sultys, truputis nutarkuotos žievelės, druskos, pipirų, aliejaus. Skanaus!
Gardžių pietų linki Alkanas Qrmis!