Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
RIB-EYE graikiška versija
ingredientai
1 vnt. Kitchen me steikas Rib-Eye
žiupsnelis oregano prieskonių
žiupsnelis druskos
šaukštas medaus
0,5 vnt. svogūno
0,25 vnt. paprikos
sauja grybų (šampinjonai)
250 g ryžių
šlakelis aliejaus

RIB-EYE graikiška versija

30 min
1 porcija
Gaminimas

Ant prikaistuvio pakepiname supjaustytas daržoves su šlakeliu aliejaus. Kai jos apkepa, jas sudedame į dubenį. Į keptuvėje likusį aliejuką suberiame ryžius, juos užpilame nedideliu kiekiu vandens (kad apsemtų), įdedame norimų universalių prieskonių (gali būti ir buljono kubelis). Taip ryžius kaitiname ~15-20 minučių, kol jie bus paruošti valgymui. Ryžiams jau išvirus, juos suberiame į dubenį su pakeptomis daržovėmis ir sumaišome.

Tada gaminame brandintos jautienos didkepsnį. Brandintos jautienos didkepsnį Rib-Eye išimame iš pakuotės, nusausiname su vienkartiniu rankšluosčiu. Mėsytę paprieskoniuojame oreganu, nedaug pasūdome ir įtriname su medumi. Taip paruoštą didkepsnį kepame ant labai įkaitintos keptuvės po 2 minutes iš kiekvienos pusės (arba pagal tai, kokio iškepimo didkepsnį mėgstame). Kai didkepsnis jau paruoštas, dedame į lėkštę ir valgome su ryžiais.

 

Atgal į receptų sąrašą