2x220 g | Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio |
0,5 a.š. | džiovintų česnakų |
žiupsnelis | druskos ir maltųjų juodųjų pipirų |
3 vnt. | virtų bulvių su lupenomis |
9-10 vnt | vyšninių pomidorų |
1 šakelės | šviežio rozmarino |
kelių gabalėlių | sviesto |
Jautienos didkepsnius gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu. Iš abiejų pusių apibarstykite česnaku, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite didkepsnius ir kepkite ant stipresnės nei vidutinės kaitros. Šalia išdėliokite pusiau perpjautas bulves. Kai tik viena pusė didkepsnio apskrus, apverskite ir užberkite smulkintų rozmarinų lapelių. Bulves taip pat apverskite. Galiausiai sudėkite pomidorus ir pabaikite kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-6 min.
Išimkite iš orkaitės, ant jautienos kepsnių uždėkite po kelis gabalėlius sviesto ir kai išsilydys, patiekite į stalą.
Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.