Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Naujoviškos burokėlių salotos (nustebinkite jomis namiškius)
ingredientai
1–2 riekelių AGOTOS juodos duonos su sėklomis 45 % sėklų duona
1 nedidelio valgomojo svogūnėlio
100 ml SPILVA marinuotų burokėlių Klasika marinato
Pusės stiklinės gervuogių
3–4 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo salotoms su alyvuogių aliejumi ir citrinomis
3–4 saujų įvairių salotų lapų
40 g fetos sūrio
2–3 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių Klasika
1 saujos kepintų kedrinių pinijų
žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Jautienos kukuliams:
Nedidelio ryšulėlio kalendros
1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio Mėsainiams
1 putpelės kiaušinio
1–2 šaukštų Panko džiūvėsėlių
1 skiltelės sutarkuotos česnako
2–3 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Naujoviškos burokėlių salotos (nustebinkite jomis namiškius)

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. AGOTOS juodą duoną su sėklomis „45 % sėklų duona“ supjaustykite kubeliais ar trikampėliais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 oC temp. įkaitintoje orkaitėje 4–6 min. arba tol, kol apskrus.
  2. Svogūnėlį supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, užpilkite SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“ marinatu ir laikykite apie 30 min., kol pasimarinuos. Kalendrą smulkiai sukapokite.
  3. KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ labai gerai permaišykite su putpelės kiaušiniu, „Panko“ džiūvėsėliais, kapota kalendra, česnaku, druska ir pipirais. Iš gautos masės formuokite nedidelius rutuliukus ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 4–5 min. arba tol, kol iškeps ir apskrus.  
  4. Atsidėkite 4–5 gervuoges. Likusias sutrinkite šaukštu ar šakute ir sumaišykite su SUSLAVIČIAUS padažu salotoms su alyvuogių aliejumi ir citrinomis, dėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  5. Salotas sudėkite į dubenį, ant jų dėkite keptą duoną, pilkite gervuogių padažą, pabarstykite fetos sūriu, dėkite marinuotus svogūnėlius, SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“, maltinių rutuliukus, gervuoges ir kedrines pinijas.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą