3 bandelės | mėsainiams |
6 gabaliukai | čederio sūrio |
3x150 g | Šviežias sausai brandintos jautienos maltinis |
keli lapai | iceberg salotos |
po 2 šaukštus | majonezo ir Dijon garstyčių |
Šoninės džemui: | |
100 g | riekelėmis pjaustytos rūkytos šoninės |
nedidelis | svogūnas |
pusės | čili pipiro |
30 ml | espresso kavos |
60ml | vandens |
2-3 šaukštai | rudojo cukraus |
2 šaukštai | klevų sirupo |
2 šaukštai | balzamiko acto |
pagal skonį | druskos ir pipirų |
Pirmiausia ruošiamas šoninės džemas. Supjaustomas kubeliais svogūnas ir dedamas kepti su trupučiu aliejaus. Tada plonomis juostelėmis pjaustome šoninę, čili pipirą. Kepame, kol šoninė pasidaro traški. Pilame actą, cukrų, kavą, vandenį, klevų sirupą, pipirus ir druską ir kaitiname apie 30 min, vis pamaišant, kol sutirštės.
Bandelės apkepamos orkaitėje. Tuo metu supjaustomi iceberg salotos lapai, indelyje sumaišomas majonezas ir prancūziškos garstyčios lygiomis dalimis. Jauienos maltiniai kepami po 2 minutes kiekvienai pusei iš abiejų pusių labai gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Iškepus iškart dedama po 2 gabaliukus čederio sūrio ir paliekama pailsėti.
Ant apkepusių mėsainio bandelių tepamas majonezo-garstyčių padažas, tada dedami salotų lapai, mėsos maltinis su sūriu ir didelis šaukštas šoninės džemo. Ant viršaus - padažu patepta mėsainio bandelė. Skanaus!
Už receptą dėkojame Meilė per skrandį!