- Blyneliams pastarnokus nulupkite, supjaustykite piršto storio griežinėliais. Virkite griežinėlius sūdytame, citrinos sultimis pagardintame vandenyje 4 minutes. Išvirusius perplaukite šaltu vandeniu ir sutrinkite smulkintuvu. Sumaišykite pastarnokų masę su kiaušiniu, plonais griežinėliais pjaustytu poru ir miltais. Pagardinkite druska ir pipirais. Tešlą padalinkite į keturias dalis ir iškepkite 4 blynelius. Blynelius kepkite maždaug tokio pat skersmens kaip mėsos paplotėliai.
- Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Kepsnius apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Kepimo metu kepsnius pagardinkite druska. Apvertus kepsnius paskutinį kartą, pagardinkite pipirais, uždėkite ant jų po šaukštą sūrio. Kol kepsniai užbaigs kepti, sūris išsilydys. Suvyniokite kepsnius į kepimo foliją ir palikite pailsėti 4-5 minutes.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite svogūnus su aliejumi ant mažos ugnies, nuolat maišydami, apie 30 minučių, kol jie suminkštės ir patamsės – pradės karamelizuotis. Įdėkite medaus, pagardinkite druska, įpilkite šlakelį balzamiko acto. Kepkite maišydami dar kelias minutes.
- Padažui sumaišykite visus išvardintus produktus.
- Lapinių kopūstų lapus nupjaukite nuo stiebų ir pasmulkinkite. Švelniai apkepkite su sviestu, pagardinkite druska.
- Kiaušinius iškepkite su lydytu sviestu.
- Mėsainius formuokite tokia tvarka: blynelis, padažas, kopūstai, kepsnys, svogūnai, padažas, blynelis, kiaušinis. Skanaus!
Dėkojame bulviukose.lt už receptą!