2x150 g | Kitchen me sausai brandinto jautienos maltinio |
2 vnt. | grūdų duonelių mėsainiams |
1 a.š. | alyvuogių aliejaus |
Iceberg salotos | |
0,5 | raudonojo svogūno |
Šviežios aitriosios paprikos | |
Padažui: | |
2 v.š. | graikiško jogurto |
2 v.š. | kečupo (jei turite – galite naudoti pomidorų pastą) |
1,5 a.š. | Barbekiu prieskonių, skirtų burgeriams (nebūtinai, galite naudoti rūkytus ar kitus mėgstamua prieskonius) |
citrinų sulčių | |
garstyčios (jos nemaišomos į bendrą masę) |
Jautienos maltiniai iškepami pagal rekomendacijas ant pakuotės (arba ilgiau). Mano vyras mėgsta skrustelėjusią, o ne tik tik pakeitusią spalvą mėsą, tai aš kepiau ilgiau.
▶️Tuo tarpu orkaitėje pašildomos bandelės (įjungiau 190 °C ir pašildžiau iki kol minkšta bandelės dalis pradėjo skrusti (atsirado plonytis traškus sluoksnis).
▶️Ištraukus iš orkaitės, greit užtepamas padažas ant visų bandelių. Dedama mėsa, supjaustyti svogūnai ir dedama į orkaitę 1-2 min. kol sūris apsilydo.
▶️Ištraukus apšlakstoma garstyčiomis, dedama aitrioji paprika, uždedamas salotos lapas ir viskas uždengiama bandele.
▶️Kadangi turiu smeigtukus, tai panaudojau, bet nėra būtina.
Už receptą dėkojame Tina gamina.