Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Marmurinis netikras zuikis
ingredientai
40 g džiovintų abrikosų
40 g džiovintų spanguolių
40 g džiovintų slyvų
30 g valytų migdolų riešutų
30 g valytų lazdynų riešutų
150 ml HAPPY DAY ananasų sulčių
1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1 kiaušinio
¼ šaukštelio KOTANYI maltų kalendrų
¼ šaukštelio KOTANYI džiovintų raudonėlių
¼ šaukštelio KOTANYI malto kumino
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
2 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo Majonezas & garstyčios
3 šaukštų džiūvėsėlių
300 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos maltinio Mėsainiams
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos

Marmurinis netikras zuikis

apie 1 val. 20 min.
5 asmenims
Gaminimas
  1. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite, užpilkite HAPPY DAY ananasų sultimis ir palikite išbrinkti apie 5 min.
  2. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite.
  3. ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą išlydykite.
  4. Kiaušinį išplakite, sumaišykite su KOTANYI prieskoniais, lydytu sviestu, SUSLAVIČIAUS padažu „Majonezas & garstyčios“ ir smulkintomis daržovėmis.
  5. Į brinkintų riešutų masę sudėkite džiūvėsėlius, kiaušinio mišinį, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir padalinkite į dvi lygias dalis.
  6. Pusę gautos masės sumaišykite su KITCHEN ME sausai brandintos jautienos maltiniais „Mėsainiams“, o likusią dalį – su LAPINO PUOTA šviežia smulkinta triušiena.
  7. Gautus mišinius, vis keisdami, kurį mišinį dedate, šaukštu sudėkite į kepimo skardelę ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 45 min. 
  8. Prieš serviruojant atvėsinkite.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą