150 g | šviežio sausai brandinto jautienos maltinio |
1 | morkos |
1/2 | svogūo (arba vieno mažo) |
skiltelė | česnako |
2 a. š. | tirštos pomidorų pastos |
½ skardinės | smulkintų pomidorų |
200 g | makaronų mėgstamos formos makaronų (my favorite – radiatori) |
pateikimui | Kietojo sūrio |
kepimui | Alyvuogių aliejaus |
žiupsnelio | Druskos, pipirų, saldžios paprikos prieskonių |
Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais
2. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite
3. Morką nuskuskite ir susmulkinkite kubeliais
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite į jį morkas, svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol apskrus
5. Tada į tą pačią keptuvę verskite jautienos maltinį, vis pamaišydami kepkite
6. Pagardinkite druska, pipirais bei paprikos prieskoniais
7. Į keptuvę su mėsa sudėkite pomidorų pastą bei supilkite smulkintus pomidorus savose ir troškinkite apie 10 minučių
8. Kol bolognese padažas troškinasi, išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės
9. Kai makaronai išvirs, juos nukoškite, įdėkite į lėkštes, ant jų uždėkite bolognese padažo ir pabarstykite tarkuoto sūrio.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame BET PIRMIAUSIA MAISTAS.