2x220 g | sausai brandintų jautienos didkepsnių |
2 v.š | alyvuogių aliejaus |
geras šaukštas | sviesto |
2 skiltelės | česnako |
šakelės | 2-3 rozmarino |
žiupsnelio | Druska, pipirai |
BULVĖMS: | |
3 vienodo dydžio didesnės | bulvės |
Alyvuogių aliejaus | |
Druskos, pipirų | |
SVIESTUI: | |
40 g | kambario temperatūros sviesto |
2 skiltelės | česnako |
Žalumynų | baziliko / petražolių / krapų | |
Druskos, pipirų |
Pirmiausia, nuplauname ir nušveičiame bulves. Subadome šakute ir dedame ant kepimo popieriaus. Pabarstome prieskoniais ir druska, pilame avyvuogių aliejų ir įmasažuojame.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50min.
Ruošiame sviestą. Susmulkiname česnaką, žoleles, prieskonius ir viską sumaišome su minkštu sviestu.
Gardiname juo iškeptas bulves.
Prieš kepant, kepsnius palaikome kambario temperatūroje 10-15min.
Nusausiname mėsą popieriniu rankšluosčiu.
Įkaitiname keptuvę iki maksimumo, pilame alyvuogių aliejų, jam įkaitus, dedame kepsnius ir kepame 2-3min vieną pusę. Apverčiame, dedame šaukštą sviesto, patrintą (kad išsiskirtų aliejus) rozmarino šakelę ir smulkintą česnaką. Apšlakstome steiką sviestu. Dirbame gan greitai, kad mėsa neperkeptų.
Išjungiame kaitrą ir po dangčiu (arba geriausia - folijoje) paliekame mėsą 5min.
Patiekiame ir skanaujame!
Už receptą dėkojame Gardu Kvardratu.