žiupsnelis | druska, juodieji pipirai |
aliejus | |
2x220 g | Blac angus mentės didkepsnis |
ŽOLELIŲ SVIESTAS: | |
sviestas | |
česnakas | |
rozmarinas | |
čiobreliai | |
druska |
Kambario temperatūros sviestą sumaišome su česnakais, smulkintu rozmarinu, čiobreliais ir druska. Aš visada šio sviesto pasigaminusi turiu šaldytuve ir netgi atsargų turiu šaldiklyje. Naudoju tik šviežias žoleles nes jos man yra kvapnesnės. Įkaitiname keto keptuvę su aliejumi, bet jei tokios neturite puikiai tiks ir paprasta. Įkaitiname ant stiprios ugnies, kol gerai įkais aliejus. Būtinai nusausinkite mėsą popieriniu rankšluoščių ir rekomenduojama, kad nors valanda prieš kepimą mėsa būtų kambario temperatūros. Pagardiname ją druska ir pipirais . Dedame į keptuvę ir kepame 2,5 min išxabiejų pusių. Ugnies nemažiname, kad gautusi mėsos traški odelė. Likus vos minutei iki kepimo pabaigos dedame gerą šaukštą žolelių sviesto ir baigiam kepti kepsnius vis palaistydami žolelių sviestu. Leiskite kepsniams paiilsėti nors 5 min suvyniotais į foliją. Patiekiame su žolelių sviestu ant kepsnio ir mėgstamu garnyru. Mes skanavome su keptomis daržovėmis ir pipiriniu padažu, bet čia palikime kitam receptui.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Babaužiuko virtuvėlė.